Ο Απόστολος Πόντας Πρόεδρος της ΕΔΕΜ και υποψήφιος βουλευτής Α Πειραιά με το Κίνημα Αλλαγής. Γνωρίστε το νέο ύφος,θέσεις και προτάσεις του Απόστολου Πόντα.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1974, τα εφηβικά και σχολικά μου χρόνια τα πέρασα στην Αμαλιάδα στον νομό Ηλείας, το 1992 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Σπούδασα Νομικά στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια κατά τα οποία εργάστηκα ως διαχειριστής χρηματιστηριακών χαρτοφυλακίων.

Ολοκληρώνοντας τις Νομικές μου σπουδές ίδρυσα το δικηγορικό μου γραφείο στην Αθήνα το 2006 το οποίο λειτουργεί και ως σήμερα. Έχω ασχοληθεί ως δικηγόρος με αρκετές γνωστές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο. Πιο συγκεκριμένα ήμουν ο συνήγορος οικογενειών στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρίας Ήλιος και έχω ασχοληθεί με πολύ γνωστές ποινικές υποθέσεις αλλά και ως δικηγόρος προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάματος, της τέχνης, του αθλητισμού και εν γένει της επιχειρηματικότητας.

Το δικηγορικό μου γραφείο ασχολείται με τους τομείς του Ποινικού Δικαίου, του Ναυτιλιακού, του Εταιρικού και του Διεθνούς Εταιρικού Δικαίου, ενώ δραστηριοποιείται τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α.

Είμαι ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Προστασία των Θαλάσσιων Μεταφορών, S.S.R. (Safe and Secure Routes) ο οποίος έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας θαλάσσης και είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα και ο μοναδικός τέτοιου είδους στην Ευρώπη.